Veel gestelde vragen

Welke doelgroep willen jullie bereiken met de bakkerij?

De doelgroep kan heel breed zijn. Dit kunnen vluchtelingen (nieuwkomers) zijn, mensen met een mentale of fysieke beperking, leerlingen van scholen of mensen die wat afleiding nodig hebben bijvoorbeeld. Het moet een open bakkerij zijn waar iedereen zich welkom voelt en spontaan binnen kan lopen voor een babbeltje.

Natuurlijk zal er rekening gehouden moeten worden met professionele begeleiding. We zoeken daarom ook samenwerking met partijen die affiniteit hebben met de verschillende doelgroepen.

We willen een goed netwerk op kunnen bouwen. Daarnaast willen we graag samenwerken met lokale ondernemers, leveranciers, afnemers en partijen. Dit is ook goed voor de lokale economie en voor onze stad.

Waar wordt de crowdfunding voor gebruikt?

De donaties worden gebruikt voor de oprichting en de inrichting van de bakkerij. Denk bijvoorbeeld aan de huur van een pand, aanleggen van krachtstroom (als dit er nog niet is), de aanschaf van deegmachines, werktafels, koeling en rijskasten (waar brood groter in wordt ;)) een oven, winkelmateriaal en grondstoffen.

Wat we vooral willen laten zien is dat er kracht ligt in de samenwerking van een stad. De financiële middelen bijeen krijgen is tot nu toe niet gemakkelijk gebleken volgens de traditionele wegen. Misschien als er gezien wordt dat een dergelijk project steun ontvangt, er dan meer dingen mogelijk gaan zijn.

Wat nu als er niet genoeg donaties binnenkomen?

Dat zou jammer zijn natuurlijk. Dan blijft het helaas bij de wens… Maar dan hebben we het in ieder geval geprobeerd en kunnen we nooit zeggen ‘hadden we maar…”.

Stel, dat we onverhoopt het streefbedrag niet bereiken dan gaan we met de ontvangen middelen eerst de mogelijkheden bekijken om toch een nieuwe bakkerij op te starten. In het uiterste geval zullen we de ontvangen giften doorstorten naar een vergelijkbaar doel.

Wanneer u ingeschreven bent op de nieuwsbrief op onze website, zult u updates ontvangen over de actie en voortgang.

Wilt u meer over mij als bakker weten of een connectie met mij maken? Contacteer mij dan via mijn linkedIn profiel.